Microvezel doekjes

Microvezel doekjes

Onze schoonmaaksters zijn enige tijd geleden overgestapt op microvezel doekjes. Een heel bewuste keuze. Schoonmaken met deze doekjes is hygiënisch en milieuvriendelijk. Met het klassieke sopje dompel je een schoonmaakdoekje in een emmer met schoonmaakmiddel. Dat trekt uiteindelijk alleen maar meer vuil aan. Met de microvezel doek heb je geen water en schoonmaakmiddel nodig, de doeken worden vochtig gemaakt. Je hoeft het doekje dus niet uit te wringen, wat beter is voor de handen van onze medewerkers. En omdat je geen schoonmaakmiddel gebruikt, spaar je het milieu. Uiteraard gebruik je voor de reiniging meerdere doekjes zowel voor de interieurreiniging- en sanitair. De hedendaagse opleiding tot interieurverzorgster leert cursisten om te gaan met deze methode van schoonmaken. Ook bij Schoonmaakbedrijf Schoon wordt er met enige regelmaat cursussen gevolgd om bij te blijven op schoonmaak gebied. Vlek in het tapijt? Lees nuttige schoonmaaktips!

Microvezel doekjes hygiënisch schoonmaken

Wie denkt dat deze nieuwe manier van schoonmaken minder hygiënisch is, heeft het mis. Schoonmaken is vaak een belevingswereld. Als het ergens maar lekker ruikt denken mensen dat het er schoon is. De microvezel doek is juist heel hygiënisch vanwege het gesloten systeem. De doekjes zijn allereerst kleur geselecteerd. Dat wil zeggen dat we één kleur doekje gebruiken voor het interieur en een andere kleur voor sanitair. Verder wordt er per ruimte of kantoor een schone doek gebruikt. Na gebruik gaan ze in een netje en dat gaat uiteindelijk in een speciale wasmachine waar de doekjes op een hoge temperatuur worden gewassen. Deze machine wordt alleen voor deze doekjes gebruikt. Wilt u meer informatie over milieuvriendelijk schoonmaken op kantoor? Onderaan deze pagina staan onze contactgegevens. Lees ook onze schoonmaakwerkzaamheden nog even door.

Ook voor sanitaire ruimtes schoonmaken

Doekjes van microvezel zijn zeer geschikt om sanitaire ruimtes schoon te maken. Wat voor vuil kom je eigenlijk tegen in sanitaire ruimtes? Naast normale vervuiling (stof, haren), vet- en eiwitresten, worden toiletten, wastafels en doucheruimtes vies door kalkaanslag. Verder kunnen roestvlekken of schimmels ervoor zorgen dat sanitaire ruimtes er niet erg aantrekkelijk meer uitzien. Ten slotte kan er een onaangename geur heersen. Om ervoor te zorgen dat sanitaire ruimtes hygiënisch schoon worden en blijven, gebruiken onze medewerkers dagelijkse en periodieke sanitair reinigers. Voor het dagelijks reinigen van toiletpotten en urinoirs wordt gebruikgemaakt van wc reinigers. Wij verrichten diverse schoonmaak werkzaamheden, o.a. in: Barendrecht, Rotterdam en Schiedam. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Contact met schoonmaakbedrijf schoon opnemen.
cookie man.png

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service aan u te optimaliseren.
Lees meer